torstai 15. syyskuuta 2011

Yrityksiä ja selityksiä

Toisinaan tähän laihduttamiseen väsyy. Ei tahdo jaksaa sitä ainaista ruokien kyttäämistä, suunnittelua, tutkimista ja vielä selittämistä. Selityksiä joutuu antamaan ystäville ja tuttaville; mitä syön, miksi syön, miksi en voi syödä... Hyväähän moni tarkoittaa, mutta toisinaan selitys"vaatimukset" ja neuvomiset vain ärsyttävät.


Painoni on taas ollut nousujohteista. Vilpittömästi olen kuitenkin ollut siitä hämmennyksissäni; olen treenannut paljon ja syömisrytmikin on taas järkevä ja herkuttelu vähissä. 
Syy selvisi, kun yhdessä trainerin kanssa tutkailimme asiaa. Yksi syy on lisääntynyt treeni, joka kerää nestettä.
Isompi syy onkin yllättäen Unicafe:n sapuskat. Yliopistoruokalan lounas on nyt kuulunut ruokavaliooni kahden viikon ajan ja vaikka olen koittanut valita vähäkalorisen (mutta makuuni sopivan) vaihtoehdon, on paino ollut juurikin viimeiset kaksi viikkoa nousussa. Unicafe:n lounaiden ravintoarvot ovat varsin huonot, luultavasti siksi, että saadaan hinnat pysymään kurissa. Kastikkeissa on paljon rasvaa, ja vehnäpitoisuudesta kertoo korkeat hiilariarvot. Ilmankos myös ilmavaivoja on ollut tavallista enemmän!
Nyt sitten siirrytään eväslinjalle. Lisäksi treenimäärää lisättiin ja ruokavaliossa muutenkin taas tiukempi kuri.


Yksi syy painonnousulle kuluneella viikolla oli myös kuukautiset, jotka alkoivatkin sitten eilen. Kivun määrä on viime aikoina ollut lisääntymään päin. En tiedä, mistä moinen voisi johtua. Viime syksynä laitatin kuparikierukan, ja olen ollut siihen tyytyväinen. Voikohan se aiheuttaa muutoksia näin viiveellä?

Tunnustan, että välillä tämä väsyttää pahasti. Vaikka kuinka koitat kaikkesi tehdä, niin tulosta syntyy hitaasti ja työläästi. Pitää koko ajan olla erityisesti ruoan suhteen tarkkana; fiksuksi luulemani valinnat (kuten tuo yliopistoruokalan lounas) eivät aina olekaan fiksuja.
 

Jostakin syystä tekstiin lipsahti valkoinen taustaväri, enkä tiedä mistä sen saisi muuttumaan normaaliksi. Ehdotuksia?


Ei kommentteja: